2008

Nu när det närmar sig 2009 är det väl dags att sammanfatta 2008:

2008 var inget bra år.. :

Snälla Pappa-Tommy finns inte mer

På min födelsedag liggerg jag i 40 graders feber.

Blir helt förstörd av att jobba så mycket, får besvär med tryck över bröstet och hjärtklappning

Mamma och pappa flyttar ifrån varandra

Mitt och Pers 3-åriga förhållande tar slut

All min ekonomiska trygghet försvinner

Men lite bra förstås:) :

Jag, Marica, Linnéa och Frida har underbara dagar i Dublin

Jag har världens längsta semester

Underbar resa till Spanien

Flyttar till Karlstad

Ny stad, ny skola och nya underbara vänner!!



Har haft en bra jul! Och hade otroligt roligt på juldagen!!! Var lugn som en filbunke resten av helgen:) Känner mig riktigt duktig. Inte många som trodde det:)

Har sett en jättefin film, Australia. Se den!!



Hade sushikväll igår med cine och Linnéa, herregud vad jag skrattade hela kvällen! Cines sushibitar gick knappt att äta för hon använde 1kg wasabi på varje bit ;)  Tack ni underbaringar, jag behövde lite skratt!

Har även försökt pluggat i två dagar, i måndags gick det verkligen inte alls bra, jag o Linnéa hade alldeles för mycket att prata om, vad skulle jag göra utan dig? Idag gick det lite bättre iaf, gjort några kalkyler..


Nä nu ska jag börja ladda inför imorgon, tror att jag ska lägga mig jättetidigt så det blir imorgon fortare, för vi ska ha så grymt roligt!!!:) Nyår i Karlstrand, kan det bli bättre? Fjällen på hemmaplan! :D Och dessutom ska jag vinnea snowracer-tävlingen!

Gott nytt år!!!

Ingen bastu!

Idag har jag varit jätteseg, sitter fortfarande i myskläder.. Ska börja piffa snart!

Var det nåt jag lärde mig förra juldagen så var det att man inte ska basta, äta jättelite mat och sen festa, det slutar aldrig bra. Så iår har jag laddat upp med frukost, lunch och så småningom middag, dessutom skippade jag bastandet iår. Så det här kommer gå fin fint! Jag är lagomt laddad (laddar jag för mycket spårar jag oftast), jag längtar efter att träffa alla underbara människor och dansa och röjja järnet:) Det svåra är att veta vilken tid man ska gå ut för att slippa flera timmar i kö! Tänk att det kan vara så mycket folk ute i lilla ljusdal, det är ju fantastiskt:)  Men när t.o.m. Linnéa säger att vi hellre går lite senare och står i kö så vi hinner umgås, då jäklar ska vi umgås. För dom som inte känner Linnéa så hatar hon att köa. Vet ingen som hatar det mer faktiskt. Det kanske kan bli mysigt att stå där i kön och UMGÅS och dricka jäger:)  Tycker idén om täckbyxor låter väldigt bra också! Jag är lite revanschsugen efter förra året då jag inte minns en endaste kotte jag mötte. Det här blir bra! Nu gäller det bara att jag får räta på den här frillan jag skaffat mig också..

Imorgon kanske jag ska på trav, min syster tycker att det skulle vara jättemysigt att gå runt på bergsåker och vara bakis och äta bakismat, jag vet inte jag. Dom 500 första som kommer dit blir bjuden på tårta om järvsö faks slår rekordet. Men jag har en känsla av att jag ändå inte kommer få i min nån tårta..  aja vi får väl se..


Nä nu ska jag börja ta på mig fejset!

Julafton

Idag är jag inte lika bitter och jag tycker om min familj, det gjorde jag väl igår också men inte lika mycket..

Det obligatoriska paketet i julstrumpan har öppnats, promenaden med Moa är gjord, julgröten är uppäten och vi har varit med morötter till Vild Faksen..

Linnéa piffar, Thomas skruvar på skotern, Mamma är ute och går, Pappa tittar på tv och jag sitter här.. Allt är som vanligt :)

Nu sitter jag här i långkalsonger och underställströja, så snyggt!

Är väl bara att invänta Kalle nu...!

Känns konstigt med en jul utan dig! Saknar...

GOD JUL!

Ingen julkänsla..

En massa tjat, gnäll och sura kommentarer, vilken underbar familj jag har såhär dagen innan julafton. Känns som att jag vill tillbaka till karlstad, typ nu! Vad är det för mening med julen om allt bara ska handla om stress och tjat...  Nä nu låter jag bitter men jag måste..

Julgran..

Eftersom Jag och min syster klagade extremt mycket på förra årets julgran så fick vi i år äran att fixa en. Vi var väldigt laddade, ställde klockan på kvart i åtta för att vi skulle hinna hitta den perfekta julgranen. Det var bara det att när vi vaknar då klockan ringer så inser vi att det fortfarande är kolsvart ute, så vi somnar om en stund. När klockan ringer en andra gång är det två mycket trötta och sura systrar som ska ut. Vi tar en såg och börjar gå mot skogen, när vi väl kommit dit så ser vi en massa granar, härligt tänkte vi, men efter en närmare titt så har varje gren typ 3 barr... fula granar överallt..! Vi letar och plumsar i snön ett bra tag. När vi har kommit fram till att det är omöjligt att hitta en fin gran börjar vi koncentrera oss på topparna på dom stora granarna, dom ser ju jätte fina ut! Sagt och gjort, vi hittar en gran som vi tycker ser fin ut, sågar ner den för att sedan såga den i en liten mindre del, tar den fina toppen och börjar släpa den hemåt. Det är ganska svårt att sicksacka i en tät skog bärandes på en gran.  När vi kommer hem ställer vi upp den och beundrar vår fina gran, efter en stund så inser vi att den kanske är lite väl gles och att en gren har gått av..  äh inget som kan gömmas med lite julpynt. Visar mamma den fina granen, hon var inte lika positiv som vi var.. Nån minut efter vi kommit från skogen så kommer min bror hem, gissa vad han har gjort?? Hämtat en gran!! En fin och perfekt gran dessutom.. Det hade tagit honom några minuter att hittat den. Eftersom han tydligen visste att vi skulle komma hem med en ful gran så hämtade han hem en fin. Så våran gran blev förkastad. Jag och Linnea kommer nog inte ansvara för granen i framtiden:)

          

  

Behöver jag säga att jag älskar när det är snö ute:)

Idag har jag pluggat med emma och linnéa, mycket skratt blev det men fick lite gjort iaf! Nu ska vi snart baka julgodis:) Usch, jag kommer äta ihjäl mig under dessa veckor hemma! Hårdträning som gäller i Januari!

Här kommer en bild på min nya frisyr, hatar att knäppa kort, så det blev inte alls bra men detta är för dig Malin:) tråkigt att vi inte kunde ses i fredags!

 

Avklippt..

Det var väldigt längesen jag hade en lugn lördagkväll hemma med mamma och pappa, det var säkert flera år sedan.. Såhär i början av kvällen tycker jag att det är lugnt och mysigt, men sen senare på kvällen blir jag sjukt rastlös av att befinna mig mitt ute i skogen och inte har något alls att göra.. Men det är sånt jag får lära mig, eller så många lugna hemmakvällar med mamma och pappa ska jag väl inte ha men... Tydligen ska vi titta på dansbandskampen också, känns sådär lagomt kul.. En lugn lördagkväll kan nog inte skada.. men känns lite lockande att hänga med Cine ut:)

Min syster har nyss klippt mig, blev väldigt kort, alltså jäääättekort! och olika längd på sidorna blev det också.. Nu får vi se om jag kan leva upp till den här coola frisyren..:P Färgning och slingor blev det också... Ibland tycker jag inte om att jag tröttnar så fort, det är det som får mig att klippa mig så impulsivt.. Jag blir så less så jag låter min syster göra vad som helst. Iofs tycker jag hon är grymt duktig på det hon gör.. och jag blir alltid snygg i håret, men sånna här gånger behöver jag nog lite tid att vänja mig.. aja det blir nog bra... kommer väl upp nån bild nångång...

Nä nu är det Lars-Kristers som sjunger... ;)

Vild faksen!!!

Idag har vi varit på trav i gävle, åt middag och kollade på trav..


Var och hälsade på Vilden direkt när vi kom och sa att han skulle vinna, sen blev det middag och en lång och nervös väntan till lopp 10! Känns så löjligt att man kan bli så nervös.. När det var dags för start så var jag och syster helt fokuserade och sjukt nervösa! Vild faksen ledde hela loppet och travade på väldigt bra! Några meter innan mål går en annan häst om och vi blir tvåa, men vi är väldigt nöjda med tanke på knäproblemen han har haft.. Några tusenlapapr rikare iaf!



Hahaa, inte trodde jag att jag skulle bli en sån travtönt:)

Det är iaf skönt att vara på hemmaplan, men känner att jag kommer vara extremt nöjd med att återgå till mitt karlstad-liv i januari! Men fram tills dess ska jag ha en underbar Jul med underbara människor!

En salig röra..

Lägenheten ser ut som ett bombnedslag, disk,  väskor, kläder och böcker överallt, blir inte direkt bättre av att två galna katter har fått spel och gör allt ännu stökigare.. Trots att jag älskar dom små liven ska det bli skönt att få dom härifrån. Bättre för både dom och mig..

Lika rörigt som det är i min lägenhet känns det som att det är i mitt huvud också.. Iofs inget ovanligt, men ändå.. idag har det varit kaos..  Samtidigt som jag längtar hem är jag rädd för vad som väntar.. Ingenting kommer vara sig likt..


Idag på träningen var jag verkligen sämst.. hjärnan sände inte ut rätt signaler till kroppen om vad den skulle göra, gick alla till vänster tog jag höger, skulle händerna upp så åkte mina ner.. aja.. skyller på sömnbrist..

Idag fick jag ännu ett klokt råd av Tove, men som vanligt följer jag det inte.. det är ungeför som att jag gör och känner precis tvärtom vad alla säger...

nu ska jag försöka packa klart..

blåslagen..

Nu har jag tagit jullov, det känns bra:) Iofs ska vi jobba med ett case hela dagen imorgon men det känns ändå som att jag är ledig! Nu är det inte många dagar kvar tills jag får åka hem:D

Helgen har varit rolig.. jag är sliten och trött.. I lördags blev det fest hos carro! Trevlig förfest, hamnade på nöjes fast vi inte hade tänkt det, men det blev roligt ändå! Kvällen var lite väl våldsam tycker jag:) Vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna örfilar och att bli nerslängd i marken:) Men trots att jag är öm i hela kroppen och har blåmärken i handflatorna så är jag ganska glad!

Igår var den segaste dagen på länge, blev pizza och slappning i andreas soffa:)

Nä nu laddar jag för kvällens glögg och pepparkakor..

Hem till lilla Jarse!

Jag vet att jag tjatat extremt mycket om att jag längtar hem till järvsö och lilla Vålsjö, men jag kan inte hjälpa det. Jag vill hem till julmys, god mat, underbara vänner, ett hus och min familj!


Men innan det blir jul ska det hinnas med en tenta, plugg, fest och julklappsinköp. 

Jag är fruktansvärt omotiverad till allt just nu och jag hatar att vara det! Jag blir deppig av det..  

Nä nu måste jag sova!

Linnéa och Linnea!

Linnéa!

Tack för att du finns!

Du lyckas alltid dra upp mig från botten och får mig alltid mig att skratta och må bra!


Linnea!

Tack för att du bryr dig!


Bästa systern nånsin! Skulle aldrig klara mig utan dig! <3






både måndag och tisdag

Nu har både måndagen och tisdagen gått och det känns fortfarande kasst.. Jag hatar svackor, jag orkar inte vara ledsen mer den här terminen.. Jag är sämst på att plugga också, åååh! Dessutom längtar jag hem enormt mycket! Här i den här stan verkar det mest vara blask hela tiden, jag vill ha SNÖ, riktig luftig, vit och fin snö!! Jag vill hem till lugnet och tryggheten och slippa den här förvirringen som jag befinner mig i.

Nu ska jag inte vara så gnällig..

Har varit och tränat, gjort en vettig sak idag iaf!


AHHhhh....
RSS 2.0