En liten sväng till Karlstad

I lördags åkte jag till Karlstad, åh vilka härliga dagar jag haft! Jag har blivit så bortskämd av Linnéa, ätit jättegod mat och har haft jättetrevligt alla dagar:)

Upprop igår inför praktikkursen, känns väl helt okej, men just nu är jag mest nervös inför imorgon då första praktikdagen ska påbörjas.

Jag är så sjukt rastlös också, sitter och skriver samtidigt som jag kollar handbollen. Hade inte ro att bara titta på tv.

Jag längtar jättemycket efter Marcus, vi sågs senast i lördags men saknar honom redan sjukt mycket! Kanske lite lökigt, som Tove skulle ha sagt;)

Nu kom visst mamma med semlor:)

En vacker dag men..

Den 13 Januari 2011

En vinterdag för tio år sedan kom det en liten, grå och lurvig valp till oss, hon var så tjock att namnförslaget Tjorven diskuterades, men eftersom det inte var något som vi ville springa runt och ropa i skogen fick hon namnet Moa istället. Under dessa tio år har det hunnits med en massa skogspromenader, en riktig skogshund, inte så konstigt kanske med tanke på att rasen jämthund är en jaktras.

När Moa var en liten valp skulle jag och min barndomvän Sofie ut och gå en liten kortpromenad med henne i skogen, det slutade med att vi gick vilse och kom hem många timmar senare med en väldigt trött Moa, hon sov i flera timmar efter den skogspromenaden.

En sommar för kanske 5-6 års sedan skulle jag ut och cykla med en ganska ouppfostrad Moa. Detta var inget vi hade gjort jättemånga gånger men man måste ju träna för att bli bättre. Allt gick jättebra, vi fick upp en ganska bra fart, tills vi skulle förbi en gård med många jakthundar. I ett litet ouppmärksammat ögonblick tyckte Moa att det var en jättebra idé att springa mot hundarna. Moa genade över täkten, mitt styre vreds och jag och cykeln hamnade i diket. Helt övertygad om att hon stuckit, svor jag lite för mig själv och bad en bön att ingen sett oss. Jag tittade upp och där står hon, den sötaste hund jag vet, och tittar på mig och det ser ut som hon tänker: "Och vad håller du på med då idiot, res på dig!" Eftersom vi är lika envisa båda två så fortsatte vi cykelturen och det blev inga mer besök ner i diket den gången.

Åka bil är kul, hon var aldrig så lugn som när hon fick åka bil, helst i framsätet, där ser man så bra.

Varje julafton, de senaste åren, var det tradition att leta fram sparken, ta på Moa dragselen och sen var det bara att sparka på. Eller den första kilometern behövde man nästan inte sparka något alls, det var mest på hemvägen vi fick sparka för då var Moa trött.

Skoter har Moa också åkt, både bak i kälken och på själva skotern. Thomas körde, jag satt bakom honom med Moa i knät och Linnea satt bakom oss, en väldigt fullastad skoter.

Det är fruktansvärt att se en hund, som alltid varit glad och livlig, vara så trött, långsam och dålig. Det blir så tydligt att något är fel, att hon inte är sig själv, och det är så fel att hon inte finns mer. Att dom där bruna, fina ögonen har stängts för att inte öppnas mer. Det är en enorm tröst att hon nu inte behöver ha ont, att hon nu kan springa obegränsat i skogen och leka i snön, uppe i hundhimlen. Det finns nog ingen som är gladare än Moa för det. Dom har säkert väldigt god mat uppe i hundhimlen också, ett älgben eller två att tugga lite på.

Det är också en tröst att dagen varit fin, en av de vackraste vinterdagarna på länge, för då är det nog fint väder uppe i hundhimlen också.












Sovgott lilla Moa

11 januari 2011

Jag har nu varit hemma i 3 veckor, jag har än så länge inte blivit helt galen, bara lite ibland. Det har hunnit varit jul och nyår och alla dagar där emellan. Julen var lugn och skön, nyår likaså. Jag har väldigt mycket fritid nu fram tills den 24e då allvaret börjar. Nervöst men roligt ska det bli att börja på handelsbanken! Men innan ska jag hinna med en sväng ner till Karlstad:)

Nu när det är nytt år och sånt kanske man ska sammanfatta det gamla året, men jag tror inte det har hänt så mycket som är värt att ta upp. Eller jo en sak, jag är gladare och lugnare än på mycket länge, mycket tack vare en fantastisk och underbar människa som tagit en alltmer större plats i mitt liv:)

Det tråkiga med det nya året är att nästan hela min umgängeskrets som jag umgåtts med de senaste 2,5 åren befinner sig på andra sidan jorden. Tråkigt för mig men härligt för dem! Jag hade också kunnat varit på andra sidan jorden, men jag är så otroligt tacksam för att jag för en gångs skull lyssnade på mig själv och gjorde det som kändes rätt. Sen får vi hoppas att det fortfarande känns rätt om några månader.

Jag är rätt nöjd att Anna befinner sig på hemmaplan också, vad skulle jag ha gjort annars??

Någon som inte befinner sig på hemmaplan är syrran, hon åkte till thailand igår för att stanna där i 3 veckor! Åh vad underbart! Jag hade också en tanke på att dra dit, men lite dålig planering och inköp av en tv satte lite käppar i hjulet för en liten semester. Kanske blir nåt till våren ist:) Jag är ganska nöjd med att vara hemma nu faktiskt, eller i hudik närmare bestämt:)

Såg Änglagård 3 igår, den var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, mycket mysig att gå på bio:) Inte lika mysigt att kliva upp kl 6, men vad gör man inte:)

Jag och pappa gjorde den stora bedriften att skotta fram en liten golf igår, stackaren var begravd under 1,5 meter snö. Ett rejält träningspass blev det som idag blivit till extrem träningsvärk. Känns att träningen legat på hyllan sen oktober.

Jag vet att jag skriver lite hattigt och ostrukturerat, men det är jag det:)

Idag är planerna ganska vaga, ska försöka få igång tvn och dess kanaler, strukturera klart i köket och eventuellt ta en promenad, men bara eventuellt..

Linneas katter bor hos mig nu också, medans hon är bortrest. Jag är inte riktigt van att ansvara för två små vilddjur. Jag har alltid trott att jag är en djurmänniska och att jag ska ha många djur när jag blir stor, men jag tror att jag skulle klara mig alldeles utmärkt utan djur. Det känns som att det är mer lagomt att få hälsa på dom nångång ibland:)

Det känns verkligen att jag vänt på dygnen, känner mig helt förstörd och har huvudvärk för att jag klev upp kl 6 imorse, skärpning Elaine!

Nä nu ska jag nog inte sitta här och filosofera mera.
RSS 2.0